Τοποθεσία
Το Φαληράκι βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα του νησιού της Ρόδου, και απέχει 14 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, το Λιμάνι και το Διεθνές αεροδρόμιο του νησιού. 

Σήμερα αποτελεί ένα από τα πλέον πολυσύχναστα θέρετρα του νησιού, και φημίζεται για την, μήκους 5 χιλιομέτρων και πολύ καλά οργανωμένη αμμώδη παραλία του, με τα κρυσταλλένια ήσυχα νερά της. 

Η παραλία αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού και είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, αλλά και γι’ αυτούς που ζητούν κίνηση και δράση, καθώς εδώ θα βρουν θαλάσσια σπορ και οτιδήποτε μπορεί να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη. 
 
Το Φαληράκι μπορεί και συνδυάζει την ησυχία και την ξεκούραση δίπλα στο κύμα, με την πολυκοσμία και το clubbing. Το κέντρο του Φαληρακίου, με τα bars και τα clubs είναι για αυτούς που θέλουν να βρεθούν ανάμεσα στους  νέους, από όλη την Ευρώπη, που κατακλύζουν κάθε χρόνο το κέντρο του Φαληρακίου, για διακοπές διασκέδασης. 
 
Είναι, όμως, ιδανικό και γι’ αυτούς, που αναζητούν ένα μέρος για να ηρεμήσουν από το θόρυβο της πόλης, καθώς μπορούν να επισκεφθούν τις γραφικές παραλίες «Καθαρά», «Λαδικό» και «Anthony Quinn» «Τραγανού», όπου μπορούν να απολαύσουν, την καταγάλανη θάλασσα του Αιγαίου, πίνοντας το ουζάκι τους, σε ένα από τα πολλά παραλιακά ταβερνάκια. 

Το γραφικό λιμανάκι «Καθαρά», με την μικρή αλλά όμορφη και οργανωμένη παραλία του, απέχει μόλις λίγα μέτρα δεξιά από την κεντρική παραλία  και είναι η καλύτερη επιλογή για αυτούς που επιζητούν την ησυχία. Μπορείτε να απολαύσετε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στα παραλιακά ταβερνάκια που βρίσκονται στην περιοχή μακριά από την πολυκοσμία . 

Η παραλία «Γυμνιστών» βρίσκεται ακριβώς μετά το λιμανάκι «Καθαρά», σε ένα  μικρό και απομονωμένο ορμίσκο . Πρόκειται για τη μοναδική οργανωμένη παραλία γυμνιστών στο νησί της Ρόδου.
 
Ο όμορφος και παγκοσμίου φήμης κόλπος του «Anthony Quinn» και ο κόλπος «Λαδικό», απέχουν μόνο 1χλμ από το Φαληράκι και λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκεται η βοτσαλωτή παραλία«Τραγανού». 

Το Φαληράκι, που είναι ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός χιλιάδων Ευρωπαίων , είναι το ιδανικό μέρος για τις επόμενες διακοπές σας.